Veel gestelde vragen

Ik wil op mijn school integratie van Brede School Aanbod. Wat moet ik doen?
U kunt contact met ons opnemen. Wij bellen u vervolgens voor het maken voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken wij het aanbod wat u  mogelijk wilt integreren. Daarnaast bespreken we praktische zaken en onze mogelijkheden.

Kan ik ook tijdens schooltijd, via Brede School Aanbod, een activiteit laten organiseren?
Dat kan. In het overzicht met het aanbod kunt u nalezen welke activiteiten en lessen ook tijdens schooltijd aangeboden kunnen en mogen worden.

Wat zijn de voordelen voor mijn school als ik voor Brede School Aanbod kies?
Wij nemen alle administratieve handelingen voor u uit handen. Als u kiest voor Brede School Aanbod via ons, dan wordt er voor de school een eigen aanmeldpagina gemaakt, waarop ouders zich kunnen inschrijven. Op deze pagina staat alleen het aanbod waar u als school voor hebt gekozen. Ook staat daar inhoudelijke informatie over de activiteiten. Tevens zorgen wij voor de betalingen van activeiten. Maatwerk voor uw school is mogelijk. Dit kan worden besproken in het kennismakingsgesprek of naar aanleiding van evaluaties worden bijgesteld.

Zijn er kosten voor de school aan verbonden?
Nee. Als u voor het naschoolse aanbod kiest zijn er geen kosten aan verbonden voor uw school. Als u  kiest voor aanbod tijdens schooltijd, dan wordt er uiteraard wel een vergoeding voor de aanbieder doorberekend.

Kan de school ook een huurvergoeding vragen aan een aanbieder?
Dat kan. Als u een huurvergoeding voor gebruik van de lokalen wilt ontvangen dan is dat mogelijk.

Ik wil zelf aanbod inplannen. Kan dat?
Dat kan. Mogelijk dat wij u daarbij kunnen helpen en adviseren.

Wat moet ik zelf als schoollleider organisaren en regelen?
Wij nemen alle administratieve en organisatorische handelingen voor u uit handen.

Hoe weet ik dat een aanbieder ook kwalitatief goede activeiten aanbiedt?
Alle aanbieders zijn gecertificeerd met het Keurmerk Onderwijsactiviteit. Het keurmerk is opgebouwd betrekking hebbend op de vijf o's: Onderwijs, Opvang, Opvoeding, Ontmoeting en Ontwikkeling. Iedere activiteit die wordt aangeboden onder het keurmerk moet aan een van deze zijn gerelateerd. Uitgangspunt is dat er een versmelting van binnen- en buitenschools kan ontstaan. Kinderen die deelnemen aan een activiteit moeten dit uiteindelijk meerwaarde ervaren op school en/of in het eigen sociale leven, binnen de talenten en kwaliteiten van henzelf.

Kan ik ook op een andere school kijken?
Dat kan. Na overleg met een schoolleider van een andere school kunnen we voor u een afspraak inplannen.

Zijn er ook subsidies mogelijk om het aanbod goedkoper te maken?
Subsidies worden steeds minder verstrekt. Onze werkwijze maakt het mogelijk om tegen lagere inschrijfkosten deel te nemen aan de activiteiten. Tevens hebben wij in ons netwerk diverse samenwerkingen met gemeenten, sociale wijkteams en het ministerie van onderwijs.

Worden activiteiten ook geëvalueerd?
Ja. Periodiek evaluëren wij de activiteiten. Tevens worden de activiteiten vanuit het keurmerk geaudit.

Wie zijn de mensen achter Brede School Aanbod?
Brede School Aanbod is een idee van René Schotvanger en Ruben Bos. In februari 2011 besloten zij, naast hun werkzaamheden als docent binnen het voortgezet onderwijs Brede School Aanbod op te richten.

Meer informatie of staat uw vraag er niet bij?
Neem in dat geval contact met ons op.